Töm cachen för webbläsaren

Senast uppdaterad september 10, 2018
< Tillbaka

Töm cachen

De flesta webbläsare har ett cacheminne. Minnet är till för att spara detaljer om den inlästa webbsidan så att det går snabbare att ladda sidan nästa gång du besöker den.

Ibland kan det orsaka problem när sidor visas från minnet. Genom att tömma webbläsarens cacheminne tvingar du webbläsaren att hämta den senaste versionen av de webbsidor du besöker.

För att tömma cachen i webbläsaren så kan du trycka på Ctrl-tangenten samtidigt med F5-tangenten i någon sekund. Sidan laddas då om.

Ctrl-tangenten sitter längst ner till vänster på tangentbordet, och F5-tangenten finns i den övre tangentraden.

Det finns även andra sätt att tömma cachen beroende på vilken webbläsare som du använder.