Snabbguide för arbetsledare

Senast uppdaterad augusti 10, 2018
< Tillbaka

Detta är en översiktlig beskrivning. Detaljerade beskrivningar finns i separata artiklar för varje beskriven funktion.

Lägga till medarbetare

• Gå till Användare -> Alla användare
  • Klicka på Ny användare
  • Fliken Grundläggande information
  •    Skriv in namn och ange Kön
  •    Skriv in personnummer och klicka på Hämta användare
  •    Lägg in ID för personligt id-kort
  • Fliken: Behörigheter
  •    Välj organisation
  •    Välj Roll
  •    Klicka på olustecken
  • Fliken: Användarkonto
  •    Skriv in användarnamn i form av en epostadress
  •    Skriv in lösenord
  • Klicka på Spara
  • Klicka på Spara

Ta ut rapporter

• Gå till Användare -> Arbetspassuppföljning
  •    Filtrera på tidsperiod
  •    Filtrera på användare
  •    Ändra utfört arbetspass
  •    Ta bort arbetspass
  •    Exportera
  • Gå till Rapporter -> Uppdrag
  •    Filtrera på tidsperiod
  •    Filtrera på kund
  •    Nytt uppdrag
  •    Ändra
  • Gå till Rapporter -> Kvalitetsinspektioner
  •    Filtrera på tidsperiod
  •    Filtrera på kund
  •    Lokallista
  •    Nytt uppdrag
  •    Ändra

Installera Kiosk i a mobila appen

Android

Installera från adressen a5.avistatime.com/mobile/app/ om du har en Android-telefon eller surfplatta.

iOS

Ladda i annat fal ner Avista Time från appStore om du har en iOS-enhet. Sök efter Avista Time 5 för att hitta aktuell app.

Logga in

Logga in med Kioskens användarnamn och lösemord för den aktuella terminalen.

Ange under Avistaplats för Närvaroregistreringar den avistaplats som plattan/telefonen ska vara knuten till, om Närvaro är debn funktion som ska väljas.

Välj vilken tjänst som ska startas automatiskt bland de som finns tillgängliga för Kiosk-användaren och klicka på Klar.

Du kommer nu till vyn med registrerad närvaro. Det är denna vy som du automatiskt kommer till nästa gång du startar appen.

Välj inställningar

Välj Inställningar och ange lösenordet 5587800

Ange organisationer, roller, scheman för personal som ska kunna tidsredovisa.

Ange om tidväljare ska användas och om enbaart NFC tillåts för registreringar

Ange uppdateringsintervall

Backa med <<, Logga ut och logga in igen

Klart

Wifi-anslutning

Gå till Program -> Nätverk -> Wi-Fi

Kontrollera om Wi-Fi är aktiv

Om den inte är det så aktivera uppkoppling mot det nätverk som ni ska använda.

MAC-adress

Gå till Program -> Allmänt -> Om telefonen -> Maskinvaruinformation

(Eller något liknande beroende på telefonmodell)

Under rubriken Wi-Fi MAC-adress står MAC-adressen