Skapa aviseringsmeddelande för order/inspektion skapad i mobilen

Senast uppdaterad november 23, 2018
You are here:
< Tillbaka

Skapa meddelande

Välj Inställningar → Aviseringar i menyn.

En vy öppnas som antingen är tom eller visar lista med redan skapade meddelanden.

Välj Nytt meddelande i menyn för att få upp ett formulär för att skapa ett nytt meddelande.Du kan lägga upp flera alternativa meddelanden som du senare kan koppla till orderleveranser som ska ha aviseringar.

Ange en Benämning till det meddelande du vill skapa som tydligt visar vad det kommer att användas till.

Genom att skriva ’%’ i fältet för Benämning kan du lägga till en variabel vars värde läggs med i rubriken när aviseringen skickas. Vilka variabler som är tillgängliga att använda varierar efter typ av avisering.

Välj Objekt för vilket typ av händelse den ska gälla för, i detta fall Orderuppdrag.

Ange Regel för när aviseringen ska skickas.

• Godkänd mobilorder
  • Avvisad.mobilorder

(Dessa två alternativ gäller endast engångsordr skapad i mobilen, andra alternativ gäller övriga ordrar)

Inga rapporter kan anges som bilagor.

Infoga logotyp

Det går att infoga en logotyp. Välj knappen Lägg till logotyp, och välj en fil på datorn för att importera en bild lämplig att använda som logotyp. Det behöver inte vara samma som används för rapporter.

Skriv ett meddelande som senare kan kopplas antingen till valfri avvisad eller Godkänd mobilorder..Genom att skriva % i textfältet får du en lista med möjliga variabler att använda i meddelandet. Dessa variabler ersätts när meddelandet skickas med det då aktuella värdet.