Registrera nycklar

< Tillbaka

Registrera nytt NFC-ID

Genom att koppla en nyckelbricka, som registreras i systemet, till en nyckel kan du lätt följa vem som hämtat ut nycklar och var dessa befinner sig. Du kan också registrera motsvarande etiketter för en Avistaplats.

Registrera nyckelns NFC-ID under Avistaplatsen kopplad till den kund som nycken hör till. Detta görs enklast när kunden läggs till, men går även att göra senare.

Registrering av nyckel när kund läggs till

Nedanstående är den del av formuläret för Ny kund som berör kopplandet av en Avistaplats till en ny kund, vilket senare gör det möjligt att registrera en nyckel för den platsen.

Uppdragsadress måste anges för att få tillgång till de andra fälten.

Se guiden Kunder för övrig information om registrering av nya kunder.

Registrering av ny eller befintlig nyckel direkt på Avistaplatsen

Du kan registrera ett NFC-ID på en befintlig kund genom att välja Hantera sensorteknik efter att ha markerat en kund och öppnat Avistaplatser. Där kan du antingen lägga till eller ändra uppgifter om NFC-ID:t. Etiketten kan markeras så att den avser en nyckel. Annars räknas det som etikett.

Se guiden Hantera lokalregister för mer information om Avistaplatser.

Registrera nyckel i ‘Nyckelskåpet’

Nudda sedan nyckeln mot den telefon som representerar ‘Nyckelskåpet’. Nyckeln är nu registrerad att den är i förvar. Använd en speciell användare, lämpligen döpt till Nyckelskåp eller dylikt, på den telefonen för att representera nyckelförvaringen, med behörighet för Händelsehantering.