Nytt kontrakt

Senast uppdaterad maj 22, 2019
< Tillbaka

Nytt kontrakt

Gå till Kunder → Alla kunder i huvudmenyn.

Markera kund i vyn över kunder och klicka sedan på Nytt kontrakt i knappraden

Fönstret som öppnas har sex flikar: Grundinformation, Organisationstillhörighet, Kontaktuppgifter Lokalregister, och Metoder

Grundinformation

Fälten Benämning och Giltighetstid är obligatoriska på denna flik. Ännu fler fält kan vara obligatoriska i det fall att ditt företag har bestämt att de ska vara det.

Aktivitetsgrupp anger vilken grupp med aktiviteter som ingår i beställningen.

Giltighetstiden börjar som standard när kontraktet skapas, men man kan välja ett annat datum.

Både interna och externa kontraktsnummer kan anges, liksom en kommentar som förklarar kontraktets syfte.

Organisationstillhörighet

Som standard anges samma organisationsenhet som för den kund kontraktet är skapat för, men det är möjligt att välja underliggande enheter om dessa finns.

Kontaktpersoner

Här anges namn, roll, epost, telefonnr och eventuell fysisk adress,

Om någon kontakt redan finns så listas den här. Kontaktroll kan ändras såsom illustreras på bilden genom att klicka i fältet för kontaktroll och välja de alternativ som ska gälla.

Finns ingen kontakt så skriv in namnet i sökfältet, klicka på Uppdatera och klicka på Lägg till kontaktFyll i formuläret och Spara.

Formatet för telefonnummer är inklusive landskod. För Sverige är det +46. Första siffran i riktnumret utelämnas. Ex 070 12345678 ska skrivas som +467012345678.

Lokalregister

Välj fliken Lokalregister

Klicka sedan på knappen Välj Avistaplats, vilket kan vara en eller flera delar av ett lokalregister

Markera och Välj.

Metoder

På denna flik anger du om ordrar knutna till kontraktet ska skapas enligt en viss metod, som t ex Hygien eller INSTA.

Spara

Knappen Inställningar blir tillgänglig först när man väljer att visa ett redan skapat kontrakt.