Nytt kontrakt

Senast uppdaterad oktober 04, 2018
< Tillbaka

Nytt kontrakt

Gå till KunderAlla kunder i huvudmenyn.

Markera kund i vyn över kunder och klicka sedan på Nytt kontrakt i menyn

Fönstret som öppnas har fyra flikar: grundinformation, organisationstillhörighet, kontaktuppgifter och metoder.

Grundinformation

Fälten Benämning och Giltighetstid är obligatoriska på denna flik. Ännu fler fält kan vara obligatoriska i det fall att ditt företag har bestämt att de ska vara det.

Aktivitetsgrupp anger vilken grupp med aktiviteter som ingår i beställningen.

Giltighetstiden börjar som standard när kontraktet skapas, men man kan välja ett annat datum. Giltighetstiden är som standard inte angiven, utan kontraktet pågår tills vidare.

Både interna och externa kontraktsnummer kan anges, liksom en kommentar som förklarar kontraktets syfte.

Organisationstillhörighet

Som standard anges samma organisationsenhet som för den kund kontraktet är skapat för, men det är möjligt att välja underliggande enheter om dessa finns.

Kontaktpersoner

Här anges namn, roll, epost, telefonnr och eventuell fysisk adress,

Om någon kontakt redan finns så listas den här. Kontaktroll kan ändras såsom illustreras på bilden genom att klicka i fältet för kontaktroll och välja de alternativ som ska gälla.

Finns ingen kontakt så skriv in namnet i sökfältet, klicka på Uppdatera och klicka på Lägg till kontaktFyll i formuläret och spara.

Formatet för telefonnummer är inklusive landskod. För Sverige är det +46. Första siffran i riktnumret utelämnas. Ex 070 12345678 ska skrivas som +467012345678.

Metoder

På denna flik anger du om ordrar knutna till kontaktet ska skapas enligt en viss metod, som Hygien eller INSTA.

Om Hygien eller INSTA anges som metod så behöver även avistaplats ser väljas för lokalregistret som ska användas. Det kan vara en eller flera avistaplatser med underliggande lokaler.

Knappen Inställningar blir tillgänglig först när man väljer att visa ett befintligt kontrakt.