Foton tagna med den mobila appen

Senast uppdaterad maj 16, 2019

Inledning

Foton tagna med Avistas mobila app (1.19.79 och senare) sparas  på telefonen/plattan i Albumet Pictures för Android och i Albumet Kamerarulle för iOS. De ligger kvar där tills du tar bort dem.

Android

(I tidigare versioner av Avistas app från version 1.18.107 har bilder sparats i en egen folder i internminnet på Android, men från version 1.19.79 sparas de i Albumet Pictures)

I Pictures ligger de foton du tagit med Avistas mobila app. Där kan du hantera dem på samma sätt som du hanterar andra bilder. Du kan t ex dela dem via epost eller SMS.

Eposta bilder

Lättast är det att starta epostprogrammet och bifoga bilder till ett meddelande.

1. Välj Nytt meddelande
  2. Välj Mottagare
  3. Ange Rubrik
  4. Skriv text i Meddelandefältet
  5. Välj Bifoga fil och foldern Pictures

Använd bilder i uppdrag/händelser

Bilderna som ligger i Pictures kan liksom andra bilder på telefonen bifogas i nya uppdrag. Det är ett enklare sätt att ta dem tillvara än att skicka dem med epost.

iOS

I albumet Kamerarulle (som finns i Bilder) ligger de foton du tagit med Avistas mobila app. Där kan du hantera dem på samma sätt som andra bilder. Du kan t ex dela dem via epost eller SMS.

Eposta bilder

Lättast är det att starta epostprogrammet och infoga bilder i ett meddelande.

1. Välj Nytt meddelande
  2. Välj Mottagare
  3. Ange Rubrik
  4. Skriv text i Meddelandefältet (krävs)
  5. Långtryck på fältet för meddelande för att få upp en meny över åtgärder
  6. Välj Infoga bild eller video bland de alternativ som visas

Använd bilder i uppdrag/händelser

Bilderna som ligger i Kamerarullen kan liksom andra bilder på telefonen bifogas i utförda uppdrag. Det är ett enklare sätt att ta dem tillvara än att skicka dem med epost.