Formuläranpassning

Inledning

Det är inte alltid de standardbenämningar som finns i systemet känns som de rätta för er verksamhet. Formuläranpassning används därför för att ge ert företag de benämningar på menyer, dialoger kolumner mm som ni känner er mer bekväma med att använda.

Anpassningar kan göras för både webb-applikationen och mobil-applikationen i samma gränssnitt.

Några väljer t ex att använda ordet Beställning istället för Kontrakt.

Välj Inställningar -> Formuläranpassning i menyn.

Du får då ett en tabell med systemets bemnämningar i den första kolumnen och vad det som standard är översatt till i de olika språk som stöds.

Ändra översättningen

Finn vad du vill ändra översättningen av. Om du exempelvis vill öndra översättningen av ordet Kontrakt till Beställning. Skriv in ordet Kontrakt i det vita sökfältet över en svenska kolumnen

Du får då fram vilka rader där Kontrakt förekommer, liksom de rader so sätter det i sitt sammanhang.

Du kan längst ut till vänster se vilken funktion som berörs för varje rad.

T ex i orderlistan

Ändra översättningen i vald språkkolumn

När du sedan klickar någon annanstans med musen så sker en uppdatering i databasen till det du skrivit.

Se förrändringarna på webben

Uppdatera webbläsaren med ctrl-F5 för att se förändringar på webben.

Se förändringarna i mobilen

Nu berör exemplet ovan endast webbappen. men om en förändring berör mobilappen så behöver du i det fall du redan är inloggad, logga ut och logga in igen för att se förändringar i mobilappens meny och funktioner.