Avsluta kund

Senast uppdaterad december 14, 2018
You are here:
< Tillbaka

Inledning

Gå till Kunder -> Alla kunder

Avsluta kund

Markera den kund du vill ta bort/inaktivera i tabellen med kunder och klicka sedan på Avsluta kund (soptunna) i menyn.

Dialogrutan som öppnas ser lite olika ut beroende på om kunden kan tas bort eller inaktiveras. Om den kan tas bort visas denna dialog:

Om kunden är aktiv i systemet, med tillhörande order eller liknande, går det inte att ta bort den.

Kunden kan då istället inaktiveras från angivet datum. Eventuella kontrakt och order inaktiveras också.

Kunden blir då inaktiv och inte synlig i listan över kunder, om inte kryssrutan Visa inaktiva kunder är markerad.

Vilket avslutsdatum man kan sätta beror på när senaste orderleveransen utfördes.