Avistaplatser i översiktlig tabell

Senast uppdaterad september 21, 2018
< Tillbaka

Inleedning

Gå till Kunder → Avistaplatser i menyn.

Här hittar du Avistaplatser som är kopplade till kunder i en översiktlig tabell. De som tillhör en organisationsenhet utan att samtidigt tillhöra en kund finns inte med.

Denna tabell är avsedd att ge en överblick för att exempelvis hitta Avistaplatser inom samma postnummerområde eller för att hitta dem som saknar etikett eller geo-position.

Färgkodning

Kommer i september 2018

Färgkodningen kan användas för att i Daglig planering se om någon kunds uppdrag är placerad på fel schema eller ej.

Det finns 16 färger att välja mellan.

Grått är valt som standard i Daglig planering för en plats, om inget annat är valt här.

Färgkodning av en Avistaplats

• Markera en rad med aktuell Avistaplats
  • Klicka i fältet i kolumnen Områdesfärg på den markerade raden
  • Välj färgalternativ i den lista du får upp

Den markerade avistaplatsen ges vald områdesfärg, vilket syns i Daglig planering när Kundadress är vald att visas för leveranserna.

Färgkodning av en grupp avistaplatser

• Filtrera på t ex postnummer, ort eller annat
  • Markera första raden
  • Markera sista raden samtidigt som du håller nere shift-tangenten
  • Håll nere shift-tangenten och klicka i kolumnen Områdesfärg på valfri markerad rad
  • Välj färgalternativ i den lista du får upp

Alla markerade avistaplatser ges samma valda områdesfärg, vilket syns i Daglig planering när Kundadress är vald att visas för leveranserna.

Kartöversikt

Klicka på knappen Karta för att få en kartöversikt över de valda Avistaplatserna. Genom att föra muspekaren över de runda cirklar som representerar platserna kan du få mer information.

För att en avistaplats ska kunna visas på en karta så krävs att den har giltiga geografiska koordinater.