Avistaplatser under kund

Senast uppdaterad september 13, 2018

Inledning

Avistaplatser finns under respektive kund som de tillhör, enskilda eller i hierarkiskt lokalregister.

Gå till Kunder → Alla kunder i huvudmenyn. Välj kund och klicka på knappen Avistaplatser för att se Avistaplatser knuten till en kund.

De Avistaplatser du då ser är av två slag:

• Enskilda Avistaplatser direkt under kund: oftast gatuadresser och grund för order- eller serviceleveranser. Det är avistaplatser av detta slag som beskrivs i denna guide.
  • Avistaplats med hierarkiska lokalregister: med information om t ex område, byggnad, våning och enskilda lokaler. De är till grund för INSTA- och Hygien-inspektioner. De beskrivs i guiden Hantera Lokalregister.

Lägg till Avistaplats

Klicka på knappen Ny Avistaplats för att lägga till en enskild Avistaplats

På första fliken är allmän information om namn, adress och ev. sensorteknik.

Om gatuadress och postort fylls i kan geografiska koordinater beräknas automatiskt. NFC eller QR-kod kan knytas till Avistaplatsen genom fälten Sensorteknik och underliggande fält. På andra fliken kan lokalspecifika uppgifter anges.

På den tredje fliken kan egna kvalitetsmetoder knytas till avistaplatsen

Avistaplatser under kund

Markera kund och klicka sedan på Avistaplatser i knappraden.

Varje kund har en eller flera Avistaplatser. Det är platser som antingen innehåller en adress, eller en hierarki av lokaler. Lokalregister beskrivs i guiden Hantera Lokalregister. I denna guide beskrivs endast enkla Avistaplatser med adresser.

Markera Avistaplatsen du är intresserad av

Adressuppgifter mm

Avistaplatsnamn, Adress, Postort, Postnummer, Portkod, Nyckelnummer, och Beskrivning kan direkt ändras genom att klicka i fältet och skriva in ett nytt värde. Övriga värden går inte att direkt ändra.

OBS! Kom ihåg att ändringar av adressen även påverkar redan gjorda registreringar av besök. Ska kunden ha en helt ny adress så är det bättre att lägga till en ny Avistaplats och inaktivera den gamla.

Geografiska koordinater (Longitud och latitud) ändras automatiskt om man ändrar gatuadress och postort.

Hantera etiketter

Markera Avistaplatsen, klicka på Hantera sensorteknik i menyn

Om det redan finns en NFC-etikett kopplad till Avistaplatsen så ser du det här. Du ser också om det är en vanlig etikett eller om den är förknippad med en nyckelbricka genom att det står Nej eller Ja i höger kolumn för Nyckelbricka.

Lägg till etikett

Välj NFC som teknik och skriv in etikettens ID-nummer, klicka sedan på Spara.

Ändra status

Markera raden med etiketten om du vill ändra status på. Det kan vara en vanlig platsetikett eller avse en nyckelbricka.

Ändra under Nyckel till Ja eller Nej.

Ta bort etikett

Markera raden med etiketten om du vill ta bort den och klicka på Ta bort.

Spara (Den Spara-knapp som finns i nederkanten) när du är klar.

Klicka på Tillbaka till kundlista för att komma till listan med kunder.

Ta bort Avistaplats

Markera den Avistaplats du vill ta  bort och klicka på knappen Ta bort Avistaplats för att ta bort den.

Om den aldrig använts i rapportering så kan den tas bort. i annat fall kan den bara inaktiveras genom att man sätter ett Slutdatum på den.